blogger makeup blog momslife mommyblog corona beauty blog

" LET'S deal with it and "ALLES KOMT GOED "

     

How to ...

Het leven zoals het nu is "7 weken leven met corona".

Hi iedereen,

Eventjes checken of iedereen nog ok is?

We zijn nu enkele weken verder in deze corona tijden en ik kan je zeggen dat mijn ideeën aan het opgeraken zijn qua bezigheidstherapie. Ik zit nog steeds thuis met mijn 3 zoontjes. Hoe geweldig zij het doen hier in huis, zo slecht is het aan het worden bij mij.  Dit bedoel ik nu vooral mentaal. Zwaar onderschat heb ik het, maar toch heb ik de drang vol te houden voor mezelf en voor mijn gezin niet in onnodig gevaar te brengen wetende ALLES KOMT GOED. 

Terwijl onze zoontjes flink elke ochtend hun mails binnen krijgen van hun schooltaakjes krijg ik al stress van het mail geluidje. Mijn haren komen letterlijk rechtstaan op mijn armen , maar voor hun zetten we weer elke dag onze beste beentjes voor. Elke dag is een andere. Soms gaat het vanzelf en andere dagen is het met de nodige drame en ruzie. Dit vooral en ik geef dit graag toe , omdat ik dit niet zo vlotjes meer aankan zoals begin deze corona crisis. We hadden toen meer iets van "kom we gaan dat hier eens gezellig elke dag een beetje aanpakken en organiseren. Zo moeilijk kan dit niet zijn he. Tja, ik kan zeggen dat de eerste 4 weken perfect liepen. We zaten allemaal gezellig in die mooie perfecte bubbel gevuld met overvloed van liefde voor elkaar. Na een week of 4 begon mijn moed al een beetje te zakken hoor. Nu kan ik eigenlijk de kleinste prikkel niet goed meer verdagen. Ze mogen niet te veel lawaai maken, geen rommel maken, alles na gebruik opruimen, te luid ademen, te dicht tegen mij hangen, teveel tegen spreken, ...  Noem het maar op en ik word hier al ambetant  wetende ALLES KOMT GOED. 

We zijn begonnen met terug te sporten in de hoop ook de corona kilo's eraf te krijgen, maar ook is dit uurtje sport gewoon mijn enige vrije tijd die ik heb zonder dat er mensen om mij heen staan die iets verlangen of die iets willen zeggen. Thuis is het "mag ik een koek, mag ik tv kijken, mogen wij play station, mogen wij een kamp bouwen, wat eten wij vandaag, mama, mama, mama",....  Dus sporten voor het uurtje vrije tijd wetende ALLES KOMT GOED

Ik zie mijn zoontjes zo graag, maar nu heb ik gewoon eventjes hoge nood aan die paar uurtjes vrijaf om gewoon eens even te shoppen en te ontspannen. De bubbel is doorprikt en nu moet ik voor mezelf zorgen dat mijn gezin niet gestraft wordt, omdat ik het eventjes moeilijk heb in mijn hoofd. Ik kan zeggen dat dit geen gemakkelijke opdracht is voor mij, maar zoals altijd komen we erdoor en is er altijd zonneschijn na regen wetende ALLES KOMT GOED. 

Praten met je partner is ook zo belangrijk in deze periode. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, maar je vind de situatie van jezelf altijd de ergste. Dit is zo bij iedereen.  Gelukkig heb ik hier een enorm begripvolle lieve attente echtgenoot die mij begrijpt en wil helpen waar het kan. Nu heeft hij mij beloofd, na een kleine emotionele uitbarsting van mezelf, toen de kinderen van tafel schoten om naar buiten te rennen, dat wanneer de winkels open gaan, ik een paar uren vrij kan nemen om even te ontspannen en eens niet tussen deze 4 muren te zitten met de jongens. Hoe lief is dit wetende van mezelf ALLES KOMT GOED.

Morgen vieren wij ook weer groot feest, want mijn lieve echtgenoot Michael is jarig. De taart is gehaald en de vlaggetjes hangen we ook dadelijk op. Zo kunnen we toch even die gedachten verzetten en genieten van een iets specialere dag thuis, waardoor de dagelijkse routine doorprikt wordt. Wat kijken we hier met zijn allen naar uit. We genieten echt wel nog van deze extra quality time together hoor wetende ALLES KOMT GOED.

Het leven komt ook stilletjes terug op zijn gang, maar de studio is nog steeds gesloten tot en met 18 mei. Ik hou mezelf vooral nu bezig met speciale makeup looks (Avatar, Snow White, Picasso, Ursula,...).  Je zal deze ongetwijfeld al paar keren hebben zien passeren via mijn social media kanalen. Grime makeup is dan ook mijn grootste passie. Geen kinder grime, maar een grime look waarmee je iemand kan transformeren in een ander persoon. Dat is dan weer het mooie aan deze tijd, dat ik mijn passie grime makeup terug heb kunnen ontdekken op een rustige manier. De stress van de boekingen was weggevallen, maar er kwam onverwachts een andere stress voor in de plaats. Nu ga ik blij zijn dat alles toch terug zijn normale gangetje kan gaan wetende dat dit ook weer niet voor morgen zal zijn hoor. Er gaan zeker nog enkele maanden overgaan voor we terug een beetje op een normaal schema kunnen werken enz... , maar dit nemen we er graag bij. Het mooiste is dat de studio terug open mag gaan voor jullie en dat ik iedereen terug kan verwennen met een mooie makeup look, een gelaatsverzorging of een andere treatment. Ik ga met heel veel plezier mijn grote passie weer eventjes opzij zetten om jullie allemaal te kunnen verwelkomen, want ik heb dit enorm hard nodig en gemist.  Jullie babbels, jullie gelukkig naar buiten zien gaan, samen lachen, jullie zien genieten enz.... wetende ALLES KOMT GOED.

Mijn zoontjes kunnen binnekort ook terug een beetje starten in school. Zij hebben ook enorm hard hun vrienden gemist en zullen met even veel plezier terug de schoolpoort binnengaan, zoals ik mijn studiodeur terug kan open zetten. De structuur van de school is zo belangrijk en dat merk je dan ook weer als het weg valt. Alles op zijn tijd en wetende ALLES KOMT GOED. 

Aan iedereen : Blijf gezond en hou je allemaal aan de maatregels. Zo alleen kan ons leven sneller op zijn rails terecht komen en niet vergeten ALLES KOMT GOED.

LOVE YOU ALLEMAAL en hopelijk tot snel terug in mijn studio,

Marijke

How to... blogger met veel dromen en uitdagingen

Lieve warme groetjes en virtuele knuffels,
xxx
 
Tips, Tricks & Trends by STUDIO MARIFIQUE